Cointreau, France

Japp då var jag tillbaka efter min lilla snabbtripp till Frankrike. Synd att vi inte hann se så mycket av Paris och Angers som vi var i, men det lilla jag hann se fick mig verkligen att vilja åka tillbaka!
10 kvinnliga bartenders från de nordiska länderna, inklusive mig, hade ju alltså blivit utsedda att få åka på en utbildning för Cointreau med samarbete med Maxxium. Tanken är att vi nu har blivit "ambassadörer" för Cointreau vilket innebär att helt enkelt lyfta fram denna apelsinlikör som främsta alternativ för Triple sec i cocktails eftersom Cointreau är grundprodukten till alla sorters Triple sec som idag finns på marknaden. Vi fick även blanda till varsin personlig variant på drinken Cointreaupolitan som istället heter Cointreaupolitan with a twist*. Förutom oss bartenders var även modejournalister från bland annat Solo och Cosmopolitan med på resan då de personligen skulle få träffa burleskdansaren och modeikonen Dita von Teese som tidigare även varit tillsammans med Marilyn Manson.

Måndagen tillbringades i Paris där vi först åt lunch på vårt hotel Mama Shelter som minst sagt var speciellt inrett. Riktigt kul att se denna annorluna design på inredningen.

Hotellbaren

Taket var fullt av olika målningar och ord

Takdetalj

Men rummen var ändå snyggast. Vi fick alla varsitt rum och här bodde jag!

Efter lunchen åkte vi till ett ställe där vi fick lyssna på en föreläsning om Cointreau. Bakgrundshistoria och annan intressant fakta om likören för att få en inblick i företaget. Kvällen var ägnad åt Dita von Teese show "To be cointreauversial" vilket var en show som inte riktigt levde upp till mina förväntingar då den stundtals var ganska seg. Väldigt mycket glitter och glamour men ibland blev det lite too much (eller too less om man ser till de få kläder de hade på sig...).
Fick tyvärr inte ta bilder under showen men så här såg det ut inne på Casino de Paris:

Innan showen var det förmingel med Cointreaupolitan och plockmiddag på Brasserie Printemps Femme, väldigt trevligt måste jag säga och galet snyggt ställe!



De andra bartendertjejerna från Sverige. Laleh från Peacock i Göteborg och Frida från V i Stockholm.

Jag och Annika, moderedaktör på SOLO

Emma, moderedaktör på Cosmopolitan och de norska bartendertjejerna Elisabeth från Fidel's Cocktailbar i Stavanger och Ingrid från KOS bar & lounge i Trondheim.

Efter Cointreauversial showen gick jag, Frida, Laleh, Annika och Kasper, Nordic marketing manager för Maxxium vidare för att uppleva Paris på en måndag kväll... Vi hamnade först på hotel Ritz som var riiiiiktigt nice!





Vi hamnade ju så klart i hotellbaren och både imponerades och inspirerades av den inte allt för billiga cocktailmenyn... Gott var det :)



Sedan bar det av till hotel Hyatt där vi än en gång fick en mycket positiv baruppevelse!


Gissa vilken som är min... Strawberry daiquiri ;) Love it.

Tyvärr blev det inte med alltför många timmars sömn den natten eftersom tåget från Paris gick tidigt på tisdag morgon. Då bar det av mot Cointreau's destilleri i Angers. Där fick vi en rundvandring på destilleriet och fick även äran att träffa Mr. Cointreau som är 88 år och sonson till grundaren Edouard Cointreau. Det var häftigt!






Mr. Cointreau


Efter rundvandringen hade vi Triple Sec-provning och sedan fick vi göra våran Cointreaupolitan with a twist*.
Jag twistade till min Cointreaupolitan med färsk passionsfrukt, färsk riven ingefära och kanel som fick en god och väldigt speciell touch på drinken.


Cointreau är den enda Triple sec som frostar sig när man lägger ner en isbit.

Baren är redo för shaking.

Och det blev läckra drinkar :)

Kalmar nådde jag på onsdagen efter att i 7 timmar suttit på ett 80km/h långsamt X2000 från Stockholm...

Så nu är jag alltså back in town, igen, och kommer vara här fram till en vecka in i oktober innan jag via Växjö och Halmstad åker hem till Vänersborg för att den 19 oktober bege mig iväg till Thailand :)

Vi ses,
xoxo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0