Living in KL

Installerad i ett nytt land.
Malaysia.
Hade nog en tanke innan om att det skulle vara som Thailand ungefär.
Same saaaame.
Men fel hade jag!

Jag diggar Malaysia än så länge och Kuala Lumpur känns som en mycket trevligare stad än Bangkok. Mindre, renare och modernare. Och folk är bättre på engelska!
I like it a lot.

Än så länge softar vi mest, badar i pool på lyxhotell, shoppar, festar och laddar för fyra veckors arbete med start på måndag. Vi har fått lite grundinfo om jobbet och blivit tilldelade ca 7 barer och restauranger var som vi ska utbilda i service, servering och cocktailkunskap.

Jag bor tillsammans med Maja som jag inte trodde att jag träffat tidigare. Men det visade sig faktiskt att vi tävlat mot varandra i Årets Bartender 2008 på "Förfesten" i tävlingen med speed mixing, speed opening och free pouring. Vi utklassade de övriga 10 grabbarna som var med då Maja vann och jag kom 3a :) Sammanträffande!

Vi bor i en schyst lägenhet downtown och har gångavstånd till det mesta vi behöver.

KL har överträffat mina förväntningar så det här kommer bli GREAT!

Peace out,
xoxo


All good things...

...come to an end.

För 6 månader och 8 dagar sedan landade jag i Bangkok.
Jag hade aldrig varit i Thailand, aldrig varit i Asien över huvudtaget och fick därmed en värre chock.
Och inte blev det bättre av att jag fick dela första natten med en kackerlacka på en betongssäng i ett minirum som STANK mögel...

Nu ett halvår senare känns det som om jag har varit här hur länge som helst. Men ändå har jag (som de flesta gånger) känslan av att jag kom hit igår.
Att tänka tillbaka på allt jag har varit med om är som att tänka tillbaka 5 år... Även om det känns som att jag mest glassat mig igenom de här månaderna så har det faktiskt varit intensivt och jag ju hunnit med en hel del!

Jag är väldigt glad att jag har rest runt så mycket som jag har gjort och sett Thailand från så många synvinklar. Allting har ju sina goda och mindre bra sidor.

Nu är det ett nytt äventyr som börjar. Jobbet i Malaysia ska bli riktigt spännande och jag ser verkligen fram emot det.
Men trots det har jag en viss längtan hem till Sverige så klart och till alla er där hemma! Det ska bli himla skönt att komma hem!

Det är tur att upplevelser och erfarenheter inte väger någonting, för då skulle jag haft övervikt på resväskan för länge sen... ;)

Att det ska va så j*vla svårt!

För fyra år sedan stod jag på första försöket.

Nu har jag kämpat i de satans vågorna i 2 timmar utan ETT enda lyckat försök.

Riiiktigt dålig på surfing e jag.
Men kul är det, shiiiit va kul det e!!

I won't give up.. ONE day!!!

Ny plan

Min Sweden Road Trip håller fortfarande på att planeras och datumen som jag nu kommit fram till är liknande de jag hade i första utkastet, dock är Växjö struket och jag tänkte istället ta mig en tripp till Helsingborg!

Fortfarande är datumen preliminära, men troligtvis kommer planen se ut så här:

9/6 -SOMMARSTUGAN i ÅRJÄNG
14/6 - KARLSTAD
16/6 - STOCKHOLM
19/6 - KALMAR
23/6 - HELSINGBORG/HÖGANÄS
25/6 - HALMSTAD
27/6 - GÖTEBORG
29/6 - tillbaka i VÄNERSBORG

Så är ni på rätt plats vid rätt tillfälle är det bara och höra av sig!! :D

På onsdag drar jag till Malaysia på ny äventyr. Då lämnar jag min Thailandsvistelse bakom mig för denna gång! Sen bär det av till Svealand den 1 juni! Ska bli jätteskönt att komma hem!

Saknar er alla där hemma!
Puss och kram på er

Om exakt 40 dagar...

...står jag med båda mina fötter på SVENSK mark!

Mamma och pappa, den 1 juni klockan 22:45 får ni komma och hämta mig på Landvetter!

Kärlek

Kontrasternas land...

Då var ett dygn i Indien avklarat.
Jag åkte upp till Bangkok i fredags kväll och mötte upp Dannie och Thomas och på lördag morgon lyfte planet mot Mumbai! Riktigt skönt att planet nästan var tomt så man kunde ligga ner och sova hela vägen =)

Väl framme på flygplatsen i Mumbai gick Dannie loss på..Bounty...! Hmm.. ja energi e ju alltid bra =)

Eventet som var en 40-årsfest (inte bröllop som jag tidigare fattat det som) hölls på Hyatt Hotel i Mumbai och det var även där vi bodde.


En del förberedelser krävdes så klart och kommunikationen med personalen på plats funkar inte alltid som den ska så det var en del grejer som fattades och som blev fel. Exempelvis skulle vi ha kanelstänger som garnityr.
Men då bör de va SMÅ så de får plats i glasen, inte stora kanelSTAMMAR! Vi löste det dock tillslut och bröt isär dem.

Grabbarna fixar citrongräs.

Om ett 40-årskalas kan va så påkostat, då borde man verkligen se sin 40-årsdag som ett STORT steg i livet... :P Inne i salen var det var uppbyggt en stor scen, STOR discokula i taket, inhyrd DJ, belysning för ett ANTAL kronor och två stora barer. Såg mer eller mindre ut som en ball nattklubb. Gästerna var ca 600 stycken...
Det här är baren som vi stod i (innan roddning).
(efter roddning)

The gang

Skumpa också så klart!

Halv 6 på morgonen somnade jag på mitt hotellrum och 3 timmar senare var det dags att kliva upp igen och åka tillbaka till Thailand.
Så värst mycket av 20 mille-staden hann vi inte med att se. Vyn från flygplanet sa dock ganska mycket... Bland skyskraporna sprider ett lapptäcke ut sig, av hustak, eller rättare sagt "skjul"-tak. Folk bor överallt. Och då menar jag ÖVERALLT och VAR SOM HELST.

Kändes som att befinna sig i filmen Slumdog Millionaire. Här spelar några barn fotboll (eller cricket?!) utanför deras hus bara meter från start- och landningsbanan...

Det är sjukt kul att ha varit i Indien, verkligen värt ett besök! Men jag måste säga att det faktiskt är skönt att bara vara där i korta omgångar. Mycket längre än ett dygn eller två orkar man nästan inte med pga alla intryck och kontraster... Skönt att landa i Thailand igen =)

xx

Weekend i Indien!

Japp, då va det dags för Indien igen!
Ikväll drar jag upp till Bangkok för att tidigt imorgon bitti tillsammans med Dannie och Thomas från FLOW, styra kursen mot Bombay och BOLLYWOOD!
Drinkblandning på ett bröllop står på schemat även denna gång och om det va galet i Calcutta förra gången var nog det bara uppvärmning... Om man ser till filmerna som görs i Bollywood är det ju ganska bra fart och fläkt på dem om man säger så..!

Kul att ni gillade flairfilmen jag pusslade ihop! Uppskattas =)

Jag e tillbaka rätt sent på söndag kväll och kommer fr.o.m imorn bitti inte kunna nås på thai-numret, däremot på mitt svenska nummer.

Pussar och kramar!Redigeringsskills

Klockan är över 2 på natten.
Jag borde egentligen sova nu.
I X antal timmar har jag suttit och redigerat film som ÄNTLIGEN är klar!

Har haft en del strul då jag och Windows Movie Maker inte riktigt ville samarbeta så jag laddade hem ett annat program istället att komplettera med, vilket visade sig ge resultat!

Och så här blev det... (tyvärr dock lite dålig kvalité när jag laddade upp den på YouTube, men det får duga)


Ett stort tack till Mackan som filmat!

Heeelt galet

Har aldrig varit med om nåt liknande.

Visst hade man vattenkrig när man va liten, men det här slår ALLA gånger!!

Självklart var jag tvungen att utrusta mig, så jag inhandlade fetaste vattenpistolen (trodde jag..!) för att ha någon som helst möjlig chans att försvara mig...

Jag och Mackan käkade middag på Green Mango, sen gav vi oss in i strid!!!

För att inte bli blöt skulle man ha satt sig i en bil med skottsäkra rutor.. Men vi fruktade vattenmassorna och åkte moppe ner till Håkans bar.
OJ vad blöta vi blev.
Ännu värre blev det när vi va framme då JAG blev attackerad med HINKAR med ISvatten. Vad jag inte visste då var att det här bara var början...

Efter några drinkar på Håkans fortsatte vi striden på Bangla Road och Nou´s bar (thai-killen som e GRYM på att flaira). DÄR var det KRIG! Som ni förstår var det ju inte så stor idé att ha med sig kameran ut så jag har tyvärr inga bilder att erbjuda.

Om det va blött igår är det tydligen inget mot vad det kommer bli idag... Igår var nämligen bara "förfesten" och idag den "riktiga" festen.

Frågan är om man ens kommer våga gå utanför dörren... haha!

Songkran festival

Jag har kört moppe från barcentret hem till mitt hus.
Det tog mig ca 7 minuter.
Det är klarblå himmel och strålande sol.
Ändå är jag lika blöt som om jag skulle SIMMAT hem från skolan.

HOW COME??!!!!

Jo det firardags och det som firas är Songkran, det Thailänska nyåret!
Och det firas med VATTENKRIG!!!

Idag och ett par dagar frammåt ägnar sig Thailändarna åt att kasta vatten på varandra. Och vi snackar vattenpistoler och 10 liters hinkar!!!!

Självklart tycker de det är extra roligt att blöta ner turisterna och jag blev därmed klassad som en.

Men ikväll då ska de få... Då jävlar..!!!

Watch ooouuuut!
Cause you had a bad day...

Idag är en sån där dag som det mesta har gått åt skogen...

Jag och Mackan kom på (eller mest jag...) att man kan ju faktiskt inte åkt från Thailand utan att rida elefant!
Så det gjorde vi!

Fan va överskattat.

Troligtvis valde vi den tråkigaste turen av dem alla i heeela Thailand.
Elefanten gick uppför en grusbacke,
och sen ner igen..! (??!!??)

Att tillägga är att thaisnubben som styrde bjässen satt på dess huvud hela uppförsbacken. Sen kliver han av och tar ett kort på oss med min kamera och kräver 200 bath i dricks!! Fan heller när han inte säger till innan att det kostar 200 jävla bath för att ta ett foto med MIN EGEN kamera.

Efter detta kliver han inte upp på elefanten igen utan går bredvid så jag och Mackan får åka själva. Kändes ju JÄTTEtryggt när thaisnubben kort därefter tänder en joint och börjar gapa konstiga ord/läten (vad vet jag) åt elefanten...

Jag och Mackan funderade seriöst på att hoppa av och GÅ sista biten tillbaka...

Här är iaf bildbevis på spektakletDagen slutar inte här.

Eftersom två elever ska göra om barprovet imorgon krävs vissa inköp. Dessa inköp görs på CARREFORE.

Carrefore är inte vilket ställe som helst utan en stor mataffär, med VÄRLDENS LÅNGSAMMASTE KASSASYSTEM och VÄRDLENS LÅNGSAMMASTE PERSONAL.
Tror nog ärligt att kassasystemet inklusive personal skulle kunna få en V.I.P-sida i Guinness rekordbok. Om någon handlar 20 stycken av SAMMA vara, då måste VARJE jävla grej scannas in för hand I FALL de MÖJLIGTVIS är märkta olika...

Jag går in i affären, handlar FYRA saker, ställer mig i kö.
Kön går så klart långsamt och jag upptäcker att kön bredvid mig är en kö för de som handlat 10 saker eller mindre.
Vad skylten dock egentligen menade var "kön för idioter som springer in och handlar 10 saker eller mindre på Carrefore och tror att de snabbt ska kunna komma ut igen". Detta insåg jag så klart inte förrän jag bytt till denna kö. Självklart var det kassastrul, kassatanten fck springa iväg å det ena efter det andra...

När det ÄNTLIGEN är min tur, då har jag ju så klart glömt och sätta på de JÄVLA etiketterna som ska sitta på frukten och det finns därmed INGEN annan utväg än att jag får gå tillbaka till ingången och påbörja min shopping IGEN!

Arg som ett bi ställer jag mig ännu en gång i kö och hamnar så klart bakom en barnfamilj som STORhandlar.

RIKTIGT bitter åker jag därifrån och åker till barskolan och lämnar av grejerna.

Därefter åker jag hem och blir stoppad av POLISEN och SJÄLVKLART har jag inte körkortet med mig så jag måste BÖTA 300 bath.

Om det nu hade vart så enkelt att jag bara kunde lämna de 300 bathen i näven på Pollen hade allt vart frid och fröjd. Men nej då, jag var tvungen att åka till polisstationen och betala.

För att Pollen skulle va säker på att jag snällt kom tillbaka och visade att jag betalt tog han en deposit på 1000 bath. När jag kommer fram till polisstationen inser jag dock att de 1000 bath var ju de enda pengarna jag hade på mig och får därför åka HEM, hämta mer pengar, och mitt körkort, åka TILLBAKA till polisstationen, betala bötern, åka tillbaks till polisen som stoppade mig och visa honom att jag betalat och få tillbaka min deposit på 1000 bath.

Så JÄVLA omständigt!!

Hur som helst kom jag hem tillslut och för att sätta pricken över i:t på den här dagen blev jag just kittlad under foten av en JÄVLA kackerlacka som nu ligger och dödssprattlar på golvet efter att brutalt blivit mördad av en plastflaska.

Over and out,
nu checkar jag ut för idag.
Punkt.

It was awesome!!!!

Idag har jag gjort det sjuuuukaste i mitt liv...

Känslan är obeskrivlig.

Titta och njut ;)


Flashback

Hittade den här videon på YouTube! Från Flairmotion School i London för drygt ett år sedan =)

http://www.youtube.com/watch?v=ni6wRf4XGnw

Clean as you go

Jag, Robban och Dompa är i städartagen! Eller just nu är det mest Dompa som städar. Jag bloggar och Robban går runt och försöker få det att se ut som han städar... :P

Vårat hus fick förövrigt 5 minutes of fame idag när kanal 5 gick rundvisning här i programmet Håkans Bar! Så nu måste vi ju leva upp till hur städat det va under visningen..!

Hepp, nu får jag ta och hjälpa grabbarna.

Sooo long!
xoxo

Mission completed

Jag har lyckats med mina två uppdrag jag hade idag.

1. Köpa läppglans (jag vet, fånigt, men specialbeställt så det va ett jävla meck)
2. Köpa resväska. Nöjd e jag! Frågan är nu om jag får plats med allt...

Mission - check!Phi Phi *3

Då har jag åkt ifrån Phi Phi en tredje gång!

Denna gång var jag här med de här grabbarna


Vi drog direkt efter drinkprovningen på skolan i fredags och hann precis med båten!
Det blev en grymt kul helg, minst sagt livad :P I fredags spårade vi med straffbiljard då kreativiteten verkligen inte satte stopp för hur man skulle hålla i biljardpinnen för att få iväg bollen...


Kvällen fortsatte på Rolling Stones med skönt rock-liveband


På beachen i lördags kom Robban på att vi skulle spela freesbee. Robban och Dominique mot mig och Krille. Ojojoj vad stryk de fick!! Robban va inte så kaxig längre när jag och Krille kammade hem en värdig seger och kunde tacka och ta emot för varsin Jack o Cola ;)

Solen lyser inte alltid här i Thailand och när det regnar, så REGNAR det! No doubt!!! Har typ aldrig sett det regna så mycket som skuren i lördags!!

Andra märliga saker man kan få syn på här i Thailand är till exempel en katt i ett kylskåp.. (!?!?!) Kylig kisse!


Nu e vi alltså tillbaks i Patong igen och veckan med alla slutprov har satt igång! Idag hade de första provet som var flairingprovet! Många va så klart väldigt nervösa men jag måste säga att jag blev väldigt impad av många av dem! Väldigt roligt att se att det man har lärt dem givit resultat!!

Nu ska jag iväg och shoppa en resväska! Kan ju va bra om jag ska kunna få hem alla mina saker... Ska skicka hem en ryggsäck på typ 20 kg också.. :P

Hoppas allt är bra med er!!!

Pussar och kramar!

Sweden Road Trip Summer 2010

Tro det eller ej, men jag kommer faktiskt hem till Sverige i juni..!! Och kommer vara hemma i heeela 4 veckor!

Tänkte då passa på att hälsa på nära och kära och har därför planerat in en road trip!

Turnédatumen nedan är preliminära, likså reserutten. Men om ni vet med er att ni kommer befinna er på rätt ort vid rätt tidpunkt, LET ME KNOW!!

Sommarstugan i ÅRJÄNG 10/6-13/6
KARLSTAD  13/6-16/6
STOCKHOLM 16/6-19/6
KALMAR 19/6-22/6
VÄXJÖ 22/6-24/6
HALMSTAD 24/6-27/6 Midsommar!
GÖTEBORG 27/6-29/6

Övriga datum i juni kommer jag så klart befinna mig i Vänersborg så det går bra att komma dit och hälsa på mig också =)

Så nu jävlar SMHI får ni se till att det blir bra väder!!

Sweeeedeeeen here I come!


Weekend på Phi Phi!

Jag och Robban gick loss på en marknad här i Patong igår och jag kom hem med 4 par surfshorts! Riiiktigt nice. På kvällen mötte vi upp Dompa, Krille, Mackan och Kalle och ägarna för EBS på Hard Rock Cafe! Där gick vi loss på ribsen som e gaaaalet goda där. Men jag orkade inte allt och tog resterande i en doggy bag som jag sedan glömde i ett kylskåp på Håkans Bar.. haha.. Där hamnade vi nämligen efter middan. En väldans trevlig kväll som så klart blev alldeles för sen, men orkade med skoldagen förvånansvärt bra idag ändå :P

Nästan 3 skolveckor har gått nu och slutproven påbörjas nästa vecka. Har vart superkul att se eleverna utvecklas och imorn är det dags för drinkprovning!

Därefter bär det av till Phi Phiiiii !!!


Tänker på er där hemma och saknar er!
xxoxx

RSS 2.0