Minisemester

Ett rekordlångt jobbuppehåll som varade i nästan 4 dagar gjorde det möjligt för mig att åka upp till Värmland och hälsa på släkten och njuta av några dagar i sommarstugan! 

Nio timmar på ett tåg var inte och hurra för, speciellt inte när det avgår från Kalmar C klockan 07.07 på morgonen och man slutade jobbet 03.00... Jag hade desstuom varken packat eller fixat färdkost när jag kom hem runt 03.20... Fortfarande sovandes lyckades jag på min cykel ta mig ner till stationen vid tjugo i sju och hinna med tåget. Väl hemma hos brorsan i Karlstad på söndag eftermiddag blev det hemkörningspizza och Beck. Sen somnade jag gott.
På måndagen körde brorsan och Fanny mig ner till Årjäng och sommarstugan. Dagen regnade och blåste bort men jag sov mest hela dan ändå så det gjorde inte så mycket. Trött?! Jag?!... Sen blev faktiskt solen på bättre humör och lyste på oss hela tisdagen och jag låg och gassade i en solstol heeeela dan :)
För att slippa 9 timmar tillbaka till Kalmar igen var pappa så snäll så han tog med mig och mamma på en lite flygtur! Vi nådde Kalmar på 1 och en halv timma. Perfa :)

KalmarOch nu är jag alltså tillbaka i Kalmar igen. Gårdagens jobb på Byttan blev lite annorlunda än vanligt då jag varierade mig med att jobba utanför baren. Hjälpte till att bära glas och hämta is och sånt, men det va inte så mycket folk så jag minglade runt ganska mycket också :) Soft!

Idag är jag ledig (igen..!) och har tillbringat dagen nere i Kalmarsundsparken och på stan och ikväll blir det filmmys. Btw, när jag va inne på videobutiken blev jag attackerad av paparazzi med fetaste kameran och en snubbe som började ställa frågor om varför jag hyrde film, varför jag inte laddade ner på internet, om jag hyrde film ofta, vilken film jag hade hyrt... Förhoppningsvis får jag aldirg reda på i vilken tidning den där intervjun hamnade i....

Puss, LVilda Western

I fredags och lördags var det ju som bekant Western-tema på Byttan och vi i personalen förvandlades till indianer, cowboys och fångar (?...). Det såg ut så här:


Våran westernsatsning+högsäsong+lönehelg+ett grymt bra crew resulterade i ännu ett kassarekord!

Resesällskap

Min kära mamma blev så avis när jag berätta att jag bokat biljett till USA, så hon följer med! :)

Så fin!


xx

Slalomsimning

Jag hade tänkt mig en lugn och härlig simtur i simhallen. Men som känt blir det inte alltid som man tänkt sig. Det var barninvasion i badhuset och inte ens deras föräldrar kunde hålla sig på rätt sida bandet. Drygt! Men jag lyckades i alla fall ta mig någorlunda framåt i en timme innan jag tröttnade på slalomsimningen...

x

Philly!

För att dämpa resabstinesen lite har jag bokat en liten tripp till Amerika! 
Hade ju tänkt mig en liten restis till Kos men det blev tro det eller ej billgare att ta en vecka i USA istället. Så nu ska jag äntligen få träffa släktingarna i Reading igen!! Senast var för två år sedan då jag precis avslutat mitt au pair-år i Boston och oj vilka floder som forsade när jag lämnade landet den gången. Men sen har jag faktiskt ändå inte känt att jag längtat tillbaka, tror det har varit bra att få lite distans till det. Men nu bär det alltså av igen! 18e augusti drar jag och kommer hem igen den 25e, så sorry gänget men jag missar grillfesten :( Men det blir garanterat fler fester innan jag åker till Thailand!!

Nu har vi fått nya schemat och skönt är att jag den här gången får några dagar ledigt ibland! Nästan hela fyra dagar nu i början på nästa vecka! Wey! Då bär det av till släkten och sommarstugan i Värmland! Blir härligt :)

Kära mormor och morfar vid sommarstugan vintertid


På fredag och lördag kommer Byttan fyllas med cowboys och indianer!! Blir nog en hysteriskt rolig syn! Dessutom kommer vi få dit en sån där tjur som man ska försöka hålla sig kvar på... Blir nog en mycket populär aktivitet :) 

Välkomna hem säger jag till Carlo, Frida och Pierre som äntligen kommit hem från Slovenien!!! Kom till Kalmar snart!!

Puss och kram, L


Drosophila melanogaster

Bananflugor kan vara de snuskigaste djuren och råkar man lämna så lite som en smula på diskbänken blir det invasion. Jag googlade på äcklen.

Bananfluga (Drosophila melanogaster) är en art i insektsordningen tvåvingar som tillhör släktet fruktflugor (Drosophila). Den är ett par millimeter lång och har fått sitt namn av att den ofta påträffas vid frukt. |...| Bananflugan förökar sig snabbt (NO DOUBTS!), och eftersom den trivs i rumstemperatur och klarar sig bra på matrester och dylikt som föda ses den ofta som ett skadedjur. Den som önskar bli av med dem i bostaden eller liknande kan med fördel blanda till ett glas med en del vatten, en del diskmedel, en del vinäger och två delar honung (BLIR TILL ATT PROVA). Flugorna dras till blandningen och drunknar i den (HEHE..). 
Bananflugor används flitigt i genetikforskningen (????). I salivkörtlarna är bananflugans kromosomer relativt stora och lätta att studera. Den har dessutom en kort generationstid (cirka 20 dagar), ger stor avkomma samt är billig i drift, vilket gör den till en bra modellorganism för genetiska studier. Bananflugan har fyra kromosompar. Dessa var bland de första större kromosomer som blev fullständigt kartlagda. En av alla de gener som identifierats i Drosophila är hedgehog (engelska för igelkott). När den genen muterats så att den blir icke funktionell får flugembryot taggar, liknande en igelkotts (?!?!?!). Bananflugor används ofta som levandefoder till ytlevande akvariefiskar och mindre groddjur i fångenskap, exempelvis pilgiftsgrodor. Bananflugan blev tekniskt sett det första djuret i rymden (FIXAR DE G-KRAFTERNA...?!). Amerikanerna sköt upp bananflugor i V2-raketer år 1946, och flugorna användes redan då i vetenskapliga studier.

Detta vetenskapliga inlägg får avslutas med en bild på odjuret


xoxo

Roligt återseende

Nytt kassarekord i fredags på Byttan! Det går bra nu :) Sjukt kul också att chefen investerat i en pool! Så den som vill på poolparty, kom till Byttan :) Jag diggar mest de stora uppblåsbara lekdjuren som regerar i vattnet.

I lördags blev jag väldigt glatt överraskad! Jag står och jobbar på i baren och ska ta en ny beställning. Känner sjukt väl igen killen på andra sidan bardisken och han ser också ut att fundera på var sjutton han har sett mig nånstans. Sen slår det oss båda samtidigt att vi känner ju faktiskt varandra!! Då är det DJ-Calle från Club Upstairs 2007!! Sjukt kul!! Han träffade jag även på Strand igår :) Det som gör historien ännu roligare är att när jag jobbade lunch igår såg jag att det låg ett kvarglömt pass i baren. Jag öppnar och kollar i det. Då är det helt otippat Calles pass! Snacka om att han hade tur!

Ja som ovan nämnt var det ju Strand igår. Var ju tvungen att ta igen missen från förra söndagen. 

Här nedan följer de obligatoriska mingelbilderna :)


Peace out,
xx

Onsdagshäng på Byttan

Igår var den lediga dagen. Och vad gör man då?! Man går till Byttan! Känns numera som mitt andra hem :) Jag och Signe gick dit vid nio-tiden och hamnade i fåtöljerna på första parkett till banden Morgonrock som spelade klockan tio. De började med en liten trudilutt i hallen...
Sen kom de så klart igång mycket den riktiga spelningen
Fåtöljhäng

Isisen och Lisisen

Anna, Signe och jag i tältet

Vad som händer här är lite oklart..!?!


Efter en mycket trevlig kväll skulle jag cykla hem men blir stoppad ungefär 50 meter från Byttan av tre grabbar som får för sig att bära mig hem. En asgarvande Lisa var inte helt lätt att bära och deras försök lyckades bara i några fåtal meter. Jag tyckte i stunden att hela grejen var fruktansvärt rolig och till saken hör att en av killarna hade gymnastikdräkt på sig, eller förlåt, en skiddräkt! Efter att ha försökt typ 100 gånger att få ett svar på varför killen hade gymnastikdräkt på sig, eller skiddräkt som han envisades med att det var, visade det sig till slut att snubben var på svensexa och det förklarade ju som tur var klädseln.

En annan händelse som också är värd att nämna inträffade i tisdag då jag, Isa, Evelina och Anna skulle ta oss hem från Krögers vid 2 på natten. Isa fick för sig att stanna alla förbipasserande och fråga ut dem om vad de hade gjort på kvällen, var de hade vart, var de va på väg osv... En snubbe tog priset. Ett torkat löv hade fastnat på hans pakethållare.

Isa -Varför har du en fläderblomma på pakethållaren?? Gör du flädersaft??
Snubben -??
Isa -Det ser man på din skjorta. (?!?!?)

Jag, Eve och Anna ligger nästan ner av garv. Då säger Anna till mig:

-Ser du den svarta läderpungen??!!
-?!?!? Aaaaaaahahahahhaa

Isa har också uppfattat läderpungen och utbrister:

-Vi måste få ta ett kort på dig!!!

Snubben är klädd i jeans, skjorta, slips, solglasögon hängande över slipsen. Och en svart läderpung hängandes i skärpet på jeansen..!!!! Ja, tydligen har folk såna nu för tiden och tydligen har de dem när de går ut på krogen..!!?!! Jag trodde Birk Borkason och Ronja Rövardotter hade patent och ensamrätt på dem, men tydligen inte...

Nästa offer blev en tjock man som gick väldigt lustigt. Isa springer i fatt honom med en låtsasmick i högsta hugg och Evelina efter med mobilkameran.

Isa -Hej, var har du vart i kväll?? Eller förresten, vi kan börja med vad heter du??
Mannen -Kurt.
Isa -Hej Kurt. Har du haft trevligt ikväll??
Kurt -Ja.
Isa -Var är du på väg nu??
Kurt -Hem.
Isa -Jaha, då är du fri att gå!

Därefter följer asgarv och senare ett oräkneligt antal citat från Ice Age. Tisdagarna spårar alltid.
Check this out

Flairmotion har gjort en ny video. Nicolas, Flo och Ilias äger. 
http://www.youtube.com/watch?v=OBBkc81UwQs

Hittade även videon från veckan som jag var i London:
http://www.youtube.com/watch?v=ni6wRf4XGnw


Palmförvaring?

Ett 60-årigt par från Värmland förgyllde min arbetsdag igår. Till saken hör att det på Byttans uteservering står några palmer för att förtjusa miljön. Efter att de frågat hur det går det till med buffén (hur man beställer, hur man får drickan, hur man betalar osv...) säger frun till mig:

(BRED värmländska)
-Ursäkta, jag har e fråga...  (Och det märktes att hon verkligen hade funderat ett tag på den..!)
-? 
-va göri me di där palmera där ute på vintern?? 
-??? 
-tar ni in di här eller? Di klarer väl inte vintern och kylan?? 
-??!?!?? (egentligen vill jag lägga mig dubbelvikt av garv bakom baren) Eh... nae... jag vet faktiskt inte, de står säkert i nåt förråd nånstans. 
(Frun ser lite bekymrad ut, nickar, muttrar lite och går ut och sätter sig. Hennes man följer efter) 

Asså var kom den kommentaren ifrån?!? Så klockrent så den satte sig i huvudet på mig hela dan. Vilken klippa.

Ny cykel!

Mitt liv är räddat. Jag har köpt en cykel! En splitter ny röd Monark och fan ta den som vågar sno den!!!! Att den blev just röd är av både estetiska och praktiska skäl. Min teori är nämligen att om den sticker ut är den inte ett lika attraktivt byte som om den skulle va svart som alla andra cyklar är. Jag hoppas att min teori stämmer. Ska även bli spännande att se hur lång tid det tar innan första punkteringen kommer! Den här staden badar ju i glas så det lär nog inte dröja särskilt länge... 

Så här fin är den!


Pre-premiärturen är redan gjord. Nu är det premiärturen ner till jobbet som väntar. Sjukt nöjd :)

xx

Dålig wakis timing

Imorn kunde jag varit en lycklig Lisa på en wakeboard men så kommer inte fallet bli. Ricke gjorde ett tappert försök att få mig att byta bort mitt pass imorn men ingen frivillig offrade sig. Så jag får hänka med en annan gång. Hade annars vart sjukt nice eftersom det ska bli asfint väder imorn också. Själv ska jag jobba 16-00 och bara drömma om att få glida på vågorna efter en motorbåt...
Dryg, drygare, drygast!

De flesta gäster som kommer in på Byttan är oftast väldigt trevliga. Men det finns undantag.

I lördags kom en dryg kärring in på Byttan med antagligen sitt barnbarn: 

-Hej, två lunchmenyer grillkyckling. 
-Visst, något att dricka till?
-Vad kostar ett glas vin? 
-65 kronor. 
-(mutter) Det är ju en skam..! Men det är väl inte du som sätter priserna..?? 
-Eh..? nej... 
-Jaja, det får bli ett glas ändå. Och ett glas vatten till lilltjejen...
 
(jag börjar hälla vitt för det va det jag uppfattade att hon ville ha) 

-NEJ! Rött ska det va!!! 
-Oh, förlåt. Då tar vi ett nytt glas.. Besticken tar ni i lådan här på baren. 
-(DJUP suck). Och vattnet? 
-Det är bara att ta för sig själv här av isvattnet. 
-(DJUP suck). 

20 minuter senare. Kärringen frågar efter en tandpetare. Jag gör ett tappert försök att leta upp en för att inte få henne på ännu sämre humör... Sen frågar jag: 

-Smakade maten bra?
-Eh, Nej. Det gjorde den inte. 
-Nähe..? Var det något speciellt som... 
-Nej, det va inte gott. 
-Nähe... (Vad gör man liksom..??!) 

Hon går och sätter sig igen. Två minuter senare. Tanten vänder sig om och säger motvilligt med ett falskt leende på läpparna:

-Lilltjejen tyckte det va gott i alla fall. Det var ju huvudsaken. 
(Tur för dig då kärring, hoppas du inte kommer tillbaka) 

Såna människor borde ju inte gå på restaurang. Laga din egen mat!

Långpanna

Det har blivit mycket jobb på senaste. Igår jobbade jag 14,5 timmar och det känns i fötterna idag kan jag ju säga... Jag är glad att jag tillslut beslutade mig för att inte gå på Strand igår... Men det hade vart himla kul eftersom Elin och Vevve är här i dagarna!! Blev sååå glad när de kom in på Byttan igår! Galet längesen vi sågs! Nu dröjer det inte länge innan vi alla tjejer ses igen!!! Och då blir det fest!!

I en månad nu har jag längtat efter att få hämta ut min cykel som jag får ut på försäkringen eftersom nån jävel snodde min cykel i vintras. Men proceduren är dryg och lång och så klart hade jag glömt att skicka med polisanmälan så nu dröjer det nog ytterligare en vecka... Tills dess är det bara och fortsätta att knalla vart jag än ska... Typiskt. Det är inte så att man direkt längtar efter en halvtimmes promenad klockan ett på natten när man stått bakom baren i över ett halvt dygn...

Men jag klagar inte på jobbet. Trivs hur bra som helst och är sjukt nöjd att jag valde Byttan i sommar. Några fler soltimmar i Sverige hade ju inte skadat men en svensk sommar är en svensk sommar och det är trots allt något speciellt med det :)

Hoppas ni inte regnar bort, kom ner till Kalmar annars, för här är det inte översvämning i alla fall..!
xxFlairmotion

Var ju på Flairmotion Training School en vecka i januari i London. Kikade in på den nya uppdaterade hemsidan och vem hittar vi där! ME! Check it out på www.flairmotion.com och tryck på The School.

Kanske skulle man ta och gå ut och kasta lite flaskor idag innan jobbet! Får nog bli så, innan regnet börjar ösa ner...


xoxo

Freestyle mixing

Jag flairade mig till 50 spänn i dricks igår! Kanske borde kasta flaskor lite oftare!?!

Så det kan gå...

Om man bara tänkt sig gå förbi en nattklubb och säga hej efter man slutat jobbet klockan 00 och sen gå hem, kan det sluta helt annorlunda. 
Tänk om 7 personer skulle få för sig att gå på efterfest i Norrliden och istället för taxi åker dit i en husbil som man haffat utanför nattklubben. Och tänk också om chaffisen råkar va trubadur och joinar efterfesten med sin polare och sin gura och underhåller dessa 7 personer hela natten med alla typiska gitarrcovers som finns på denna jord. Och när trubaduren gett upp och åkt hem tar Spotifymusiken över och de 7 partyhjältarna fortsätter festen till 6 på morgonen (med ett litet avbrott vid halv fem-tiden då en gammal tant i rosa nattlinne kommer och säger att musiken får dämpas en smula). Och tänk om man efter ett sånt här hålligång skulle jobba i 11 timmar...

Otippat och en smula överraskande. Men sjukt kul hade vi :)

RSS 2.0