Yippiiiiieeee!!!!!!

Jag vill studsa upp och ner upp och ner upp och ner!

Nu är det SLUT!

Och inom en timme kommer jag få träffa Patrick, Fanny och Martina!!!

Jag är så här glad:


Puss!

Mobilstrejk!

Det suger att jag har två mobiler, varav den ena e helt död medan den andra sms-strejkar!! Detta kom jag på efter att typ en vecka funderat på varför ingen svarar på mina sms... hmm...

Min svenska mobil har tydligen sett dagens sista ljus och vägrar vakna igen. Förhoppningsvis funkar mitt svenska sim-kort i en ny mobil och även mitt thainummer.

Next mission --> ny telefon!!

Tips på nån bra??


På krigsstigen

Nu jäklar har jag fått upp farten på arbetsansökningar! Hittade ännu ett kanonjobb att nappa på! Vad gör man inte då klockan 3 på natten (för det är ju tydligen då jag är som kreativast!), jo man skriver ett ordentligt personligt brev och CV som man sedan skickar in i förhoppning på positivt resultat!

Wish me luck :)

Snipp Snapp Slut!

EN tenta kvar. EN.
Sen är det slut!

Snipp Snapp Slut!

Jag har sagt det förr, jag säger det igen:
Var tog tiden vägen???

Om ca 45 timmar får jag krama om 3 underbara människor direkt influgna från istiden!
Välkomna till solen, värmen, palmerna, stränderna och Nemo's kvarter mellan anemoner och koraller.

Välkomna till THAILAND :)


Akut!

Semlesugen! SKICKAAAA!Grubbel

Idag har jag vart sjukt duktig. Storstädat mitt rum och tränat en timma, innan klockan slagit 12! Med tanke på att jag dessutom inte somnade förrän vid tre halv fyra inatt var detta storartat!

Anledningen till att jag inte somnade förrän halv fyra var att jag låg och grubblade. Om man tänker för mycket blir det som känt väldigt svårt att sova, och trots att man försöker förvinner inte tankarna ur huvudet.

Jag är så van vid det här laget att ha mitt liv planerat, månader till och med år i förväg. Nu råker jag befinna mig i ett stadie där jag egentligen inte vet vad jag ska göra efter den 9e april, vilket är väldigt frustrerande samtidigt som jag vet att det löser sig på något sätt.
Allt löser sig.
I slutändan.
Så är det faktiskt.
Om inte annat ett jävligt bra motto att leva efter.

Hur som helst slutade mitt grubblande med att jag satte igång min dator och började kika efter jobb. Vet inte om det bara var ödet eller något annat i den stilen, men jag hittar en annons som jag vet skulle passa mig perfekt. Som hand i handsken liksom. Galant. Perfect match.

Jag sökte jobbet.
Nu väntar jag på svar.

Festligt

Gårdagskvällens födelsedagsfirande startade med skaldjursrestaurang vid Chao Praya River och avslutades på Bed Supperclub! En härlig kväll i bilder kommer här!

Bed Supperclub


3/5-check!

Japp då va tredje tentan avklarad! Detta firas med mid-week-exam-slask!! Frida fyller ju år idag också så vi ska fira henne. Skaldjursrestaurang blir det och sen ass-shake på Bed Supperclub!!

Ses i dimman! Woohooo!
xxx

Sushiiii

För att förskottsfira Frida lite som fyller år imorn, drog jag med henne på Sushibuffé!

Maten åkte runt på ett rullband och så fick man haffa det som såg gott ut! Dessutom hade man på varje plats en liten gryta med kokande soppspad, så det var bara att agera stjärnkock och slänga i det man önskade! Till en början var jag sjukt exalterad och superhypad eftersom jag inte va säker på att hinna med allt som åkte förbi! Men ganska snart insåg jag att det va samma små bitar som återkom så då kunde jag sansa mig... :P

Inte bara en rolig middag, galet gott va det också! :)


xoxo

Etik och moral

Ett ämne som jag faktiskt har lärt mig nåt i är Ethics in Tourism and Hospitality. Men här är det snarare åt andra hållet, att läraren hjärntvättat oss med information. Det som satt inpräntat inför midterms-tentorna vid jul har sen tjatats ut gång på gång på gång på alla möjliga tänkbara sätt... Ville typ spy på de där etiska teorierna..!

Nu kan jag andas ut och aldrig mer behöva doppa näsan i mina etik-anteckningar igen för idag hade vi sluttentan i detta ämne!! Och även om jag någon gång i framtiden skulle råka få användning för mina kunskaper kan jag lova att det bara och rota bland högen på hjärnkontoret.... PUH!! Äntligen!! Sjukt skönt!! Får bara hoppas det gick vägen :P Fan annars.

Puss och kraaaaaaam

Världsartister sjunger för Haitis offer

Bland andra Leona Lewis, Mariah Carey, Rod Stewart, James Blunt, Susan Boyle, Jon Bon Jovi, Kylie Minouge och Robbie Williams har spelat in en fantastisk hyllning till de jordbävningsdrabbade offren i Haiti.
Starkt, hemskt och vackert.
Everybody Hurts

Kärlek

Love from me to all of you on Valentines Day!

Slutspurten!

Allra sista lektionen i Thailand är avklarad. Nu följer två tentaveckor innan det är dags att säga hejdå till Bangkok och hej till brorsan, Fanny och Martina!

Min sista lektion blev favoriten e-business och för att riktigt sätta pricken över i:t, avslutades detta skämt med en presentation som passade mycket väl in i lekstugan! Som tidigare nämnt bestod min grupp av älsklingen USA och två kineser. Utan att det var diskussionsbart hade USA gjort hela presentationen och jag och kineserna fick äran att hålla upp de fina pappskyltarna han hade pysslat ihop...
3 minuter och så var det klart! Tadaaa! Högsta betyg.

Hade det varit ett annat ämne hade jag såklart ansträngt mig för att kunna få va med på ett hörn eller så hade jag rentav gjort skiten själv. Men när det gäller e-business skiter jag faktiskt fullständigt i det. Varför ska jag anstränga mig när ingen annan gör det när jag vet att jag får högsta betyg ändå för att läraren inte har nån koll!!?!!
Man kan bara skratta åt det. Och det var precis vad jag gjorde.

Hur som helst var det fredag igår och jag och Frida tog oss en sväng till Hydan! Helt galet att så många gäster har letat sig dit fast de "egentligen" inte har öppnat än. Alla möbler har ju inte riktigt kommit och menyerna är inte klara och sånt. Det kommer gå bra för dem grabbarna!! Kul! Ben och Thomas har dratt på event i Abu Dhabi (!) så det va bara Dannie som va kvar bakom baren på Hydan. Efter ett par cocktails drog jag och Frida vidare till en klubb som heter Demo och shakade lite. Tung musik och mycket folk, nice!

Nu är det dags att börja ladda för sluttentorna. Högsta betyg ska man väl kunna klara sig undan med... :P
Djupdyk i "böckerna"!

So long!!
Puss o kram!!

Flow goes India

Störtskönt resesällskap :)


Väl framme i Indien möttes vi av en smutsig, sliten flygplats, falska baggage men och försäljare och tung luft med karaktär av bränd plast. Det var mörkt när vi kom fram så vi såg inte så mycket just då, men fick se desto mer dagen efter. Så mycket sömn blev det dock inte första natten då vi satt uppe och drack chai-te och kollade på gymnastik... haha. Lyckades nog få 1 timmas sömn i alla fall innan det va dags att kliva upp för att åka och kolla in stället där eventet skulle vara...

Det var verkligen en upplevelse att se hur det såg ut på Kolkatas (Calcuttas) gator. Det var som att tiden hade stannat i staden nån gång i början på 1900-talet... Bilarna verkade just ha kommit till stan och ingen visste hur man skulle hantera dem. Tutan var omåttligt populär och jag skojar inte att de tutade på ALLT och ALLA. Det var ett konstant tutande och jag hade nog blivit galen om jag hade bott där en längre tid. Att det var vänstertrafik märktes nätt och jämnt och jag vet knappt om de själva var helt säkra på vilken sida av vägen man skulle köra. Bilar trängdes med folk på gatorna, cyklar, mopeder och det mest fashinerande -vagntaxi. Tänk er häst och vagn, fast ni byter ut hästen mot en människa...


Tyvärr tog jag alldeles för lite bilder och många är inte av bästa kvalité eftersom de e tagna ur ett bilfönster... Men ett litet urval kan jag lägga upp i alla fall!

Hur som helst, konstrasterna var enorma. De som är fattiga i Indien har inte ett enda litet öre, de som är rika sitter på alla pengar. Verkar inte direkt finnas något mittemellan. Folk bor på trottoarerna. Det är där de sover, äter, uträttar sina behov, tvättar sig, tvättar sina kläder, klipper sig, rakar sig...
När vi kom fram till hotellet där eventet, som var ett bröllop, skulle hållas var det som att kliva in i en annan värld. Taj Bengal som hotellet hette tillhör Indiens främsta 5-stjärniga hotelkedja.

Hotellet var omringat av murar och grindar och var starkt vaktövervakat. För att komma in på hotellet gick man igenom en checkkontroll som används för handbagaget på flygplatser. Eventet väntade ca 700 gäster och ett stort antal arbetare jobbade med att bygga upp salarna där det skulle äga rum.

Medans indierna stretade på tog vi oss en chai-te vid poolen.

Självklart glömde jag ju kameran när vi åkte tillbaka sen senare på kvällen när själva eventet satte igång... Jag kan i alla fall säga att det var galet. 700 glada indier på dansgolvet, 4 glada svenskar bakom baren, DJ känd från Bollywood, indisk musik, västerländsk musik, house, pop, rnb, massa drinkar, shots, skumpa och lite flair!!! Det va gryyymt! Tippar på att vi nog kröp till kojs vid halv 6-tiden.

Dag 2 var det dags för det andra eventet som fortfarande var samma bröllopsfest. Det är ju alltid fest i flera dagar när indierna gifter sig. Denna kväll var det bara jag och Dannie som shakade drinkar då gästantalet var lite färre och stämningen lite mer städad.

Meningen var att vi skulle åka hem dagen efter men flygbiljetterna kunde bokas om så vi kunde åka hem direkt efter det andra eventet var slut.

Att komma tillbaka till Bangkok efter att ha varit i Kolkata var också en enorm kontrast i sig. Jag har aldrig upplevt Bangkok renare och mer organiserat än nu...

Häftigt var det. Riktigt häftigt.
xx

Next Stop --> Indien!

Igår fick jag besök igen och denna gång av Martin som gick i samma klass som mig i Kalmar första terminen! Han har vart ute och rest i två veckor här i Thailand med några polare så vi tog en burgare på Hyde & Seek innan han begav sig av mot Sverige igen.

Cocktail mixing på Hydan

Thomas e glad bakom baren :)


Ikväll drar jag, Thomas, Ben och Dannie till INDIEN! Sooo excited!! Kommer verkligen bli superkul och även intressant då man nog kommer få se väldigt mycket spännande saker, framför allt kommer man nog få se enorma kontraster...

Så de nästkommande dagarna kommer jag alltså befinna mig i Indien. Är tillbaka på onsdag med en cool story och fina bilder ;)

Ha det fint så länge!!!
Ciaaaooo!!
xoxoxo

Vänersborg i Bangkok

Det är inte ofta man får besök här i storstan men igår var det ett mycket välbekant ansikte som efter 55 timmars restid äntligen nådde fram till Bangkok! Jag mötte upp Linda och hennes två kompisar Linda och Alexandra på Khao San Road!


Superkul och träffa lite Vänersborgare :) Hoppas ni enjoyade mina sightseeing-tips ;)

Att Khao San Road inte är något att hurra för kände jag ju redan första gången jag var där. Men när jag kom dit igår kände jag nästan obehag. Jag vill inte att alla backpackers som kommer hit ska få se denna syn av denna annars skithäftiga stad! När jag klev ur taxin kändes det som jag klev in på en katastrofal cirkus. Det är svinit, det är skräpigt, för många försäljare, för många tjatiga försäljare, för många försäljare som säljer trägrodor med irriterande lätljud, djur behandlas illa, barn springer runt för sent på kvällen, och så klart det eviga pingpong-tjatet... "ping-pong show, ping-pong show..!!", klickar i ena örat, klickar i andra örat, och man har bara lust att grabbar tag i nåt stort att drämma till de med.

SÅ, nu fick jag ut mina agressioner över denna av någon anledning kända gata...

Hur som helst var sällskapet väldigt trevligt och jag hoppas ni får underbara tre resemånader!!!
Puss o kram!

Behind the bar


Say whaaat?!

Jag tror att jag har dödat alla mina smaklökar. Eller så har jag helt enkelt börjat lära mig att undvika allt som måste släckas med brandsläckare. Skulle evetuellt gissa på en kombination. Så förlåt mamma om jag kommer tappa chiliburken över din annars underbara mat när jag kommer hem... Då vet du i alla fall orsaken ;)

För övrigt känner jag mig jävligt nöjd för ögonblicket. Jag har just skrivit klart ett 20 sidor långt arbete i hotel & lodging management. Självklart var inte uppsatsen så avancerad som den låter då vi fick hitta på typ allt som står i den... Men skönt att kunna bocka av den på to-do-listan i alla fall!

Nästa vecka är sista veckan innan tentaperioden. SISTA VECKAN! Vad hände?? Var det inte igår jag höll på att dö av mögellukten i mitt rum och den gigantiska kackerlackan??? Nope Lisa, det va 3 och en halv månad sen!
Say whaaat??!

Att det är veckan innan midtermsen märks främst på lärarna (?!) då de börjar bli lite stressade över att eleverna inte kommer att klara sluttentorna... Ehm.. ja.. ingen kommentar.

Så det är väl bara att göra ett sista djupdyk i "böckerna" och imponera på lärarna så man kan åka härifrån med beröm!

Puss på er

RSS 2.0