Thai skills

Har idag nog haft min längsta konversation på Thai! Lyckades gå ner till restaurangen nedanför där jag bor och beställa kyckling med kokosmjölk och ris samt säga mitt rumsnummer efter att förstått att det var det de frågade efter för att kunna leverera maten till mitt rum! 10 minuter senare knackade en liten söt tjej på min dörr med min beställning!
Soft!

Culture One

Ett festivalområde med bara housemusik. DJ's stod på enorma scener i stora hangarer och även ett par utomhusscener. Det var riiiiktigt grymt!
Dessvärre måste jag klaga på barerna eftersom de knappt kan kallas barer... Eftersom Singha Light var huvudsponsor till eventet, var det i stort sett bara det som fanns att dricka med undantag för att de kunda spejsa till en drink genom att blanda Redbull Vodka + Singha (?!!!). Ewuuuh... Men kul hade vi i alla fall. Här kommer lite bilder från festivalen!


Mäktigt






En pizzaleverans idag hade suttit riktigt fint... Men jag antar att jag får välja gatumaten idag, igen :P
xx

Esquire Magazine

Tidningen jag kommer hamna i är ingen mindre än Esquire Magazine! Finns i flera länder, ursprungligen USA, men repotaget kommer vara med i den Thailändska upplagan. Svenska motsvarigheten till tidningen är tydligen Café så det är ju lite coolt :) Dessvärre kommer artikeln vara på skriven på Thai! Haha! Men jag skulle få en liten översättning så det var ju bra.. :P



Repotaget skulle vara med i nästa utgåva som släpps om ca 3 veckor.
Spännande!

Intervju

Inte nog med att medianissarna ska fram med kameran när man jobbar. Nu vill de ha en intervju med mig! :D

Senare i eftermiddag ska jag in till Hyde & Seek där jag kommer bli fotad och intervjuad av en tidning som jag dessvärre inte minns namnet på... Återkommer om detta :)

Over and out,
x

Munkavel? Någon?

Vissa människor kan inte hålla käften.

USA är en sån människa.

Nog för att jag och Frida är vana vid det här laget, men idag var det olidligt!!! Till och med så illa att Fridas hand flyger upp och hon avbryter USA totalt genom att kläcka ur sig vänligt med bestämt att det vore väl bättre att ta alla frågor efter föreläsningen. Hennes spontana kommentar gav visseligen resultat, men om blickar kunnat döda...

Problemet är inte att han bara ställer frågor för att få svar på något han undrar över. Problemet är att han även spottar ut sig totalt oväsentliga kommentarer som absolut inte har med föreläsningen att göra! Exempelvis kommenterar han bilderna i powerpointen: "Why does she look so short?? Is she bending her back or something??". Självklart är favoriten att även avbryta läraren och upprepa exakt det läraren just sa: "Okey, so you mean that...bla bla bla bla bla.....".
ORKA!!!
Han har ingen som helst förståelse för att det sitter andra i klassrummet som vill få föreläsningen överstökad! Och jag skojar inte när jag säger att han avbryter läraren på VARJE slide som kommer upp.

Dagens lektion i Hotel Management resulterade i en karikatyrteckning på USA med blixtrar och en hammare över huvudet.
Den blev klockren.
Jag var bara tvungen.

Smile for the camera!

En av de stora skillnaderna på att jobba som bartender på event här i Asien mot bar i Sverige är denna enorma mediauppståndelse. Blixtrar gör det gärna och mycket och då och då får man även en tv-kamera upp i ansiktet och i drinkarna, helst så nära att man knappt kan hälla upp drinken i glaset... En aning ovant men kul så klart! Det är bara att smila och shaka extra hårt och länge; shake-momentet är tydligen kamerornas favoritpose :)

På eventet igår på Nest var temat kaffe och min uppgift för kvällen var att göra Espresso Martini och så klart att flaira så mycket det bara gick. Vad som var lite coolt var att jag stod på sand vilket var lite otippat eftersom Nest är en roof top bar mitt i Bangkok! Dock var det inte helt lätt att se de snurrande flaskorna med alla blixtrar i ansiktet, så jag har ju gjort bättre ifrån mig om man säger så!! Men kul var det! :)

Här på "beachen" stod jag! Detta är taget innan kvällens början och innan baren är roddad.

Johan och en medarbetare funderar ut en plan för kvällen. Helschyst utsikt :)

Kanske inte tidernas bästa kort, men så här såg min bar ut färdigroddad

Johan leker med sprit och eld


På lördag blir det storfest då jag, Frida, Paully och ett gäng till ska på festival! Kommer vara galet mycket folk, galet bra musik, galet bra fest och ja.. allmänt galet helt enkelt! Festivalen heter Culture ONE och lockade förra året 8000 pers! Kommer bli kanon!

Ikväll har jag och Frida vart på vår favvomarknad och shoppat loss. Igen. Jag kom hem med två par shorts, ett linne och en partyväska. Allt detta för ca 170 kronor. Helt överkomligt tycker jag! :) Imorn blir det en till shoppingsväng inne i stan. Har spanat in ett par galet snygga svarta jeans på Zara. Hoppas bara de är kvar!

Ha det gott mina vänner!
Puss och kraaam!


Fashion TV

Såg ju tyvärr inte så mycket av själva modevisningen i onsdags så några bilder från den blev det inte.. Inte heller helt lätt att ta bilder när man jobbar men här kommer i alla fall lite barbilder från eventet för Fashion TV!

Updating News

Helt galet att det bara är en ynka liten månad kvar här i Bangkok nu! Och det betyder att det bara är en månad kvar tills de här galningarna kommer!!!


Dessutom har vi fått tillökning i resegänget av den här snygga tjejen!!!

Resan kan ju inte bli annat än succé!

Förmodligen blir resplanen öarna Phi Phi, Koh Hai och Koh Mook. Därefter åker Fanny o Patrick upp till Bangkok igen och shoppar loss medan jag, och förmodligen Martina också, drar till Phuket.

I Phuket kommer jag stanna till och med mitten på april och andledningen till detta är att jag har fått jobb som bartenderlärare för Europeiska Bartenderskolan tillsammans med Dominique och Robban! Sjukt roligt och riktigt spännande! Kommer bli gryyymt!

Thai life is to be continued...
Peace out,
Puss och kram!!

Event pics


En vän

Jag har en kompis,
en inneboende.
Men han är rätt blyg.
Syns bara till ibland.

Senast var han nog hungrig,
trillade in i kylskåpet när jag öppnade det.
Gången innan det skulle han in och trängas i duschen,
samtidigt som mig!

Han e riktigt dålig på att betala hyran också,
och så försöker han verka cool genom att klättra på väggarna.
Han har inte ens prestenterat sig så jag vet inte vad han heter,
men jag kallar honom...

...ödlan.

Kurragömma

Shopping shopping hela dan!!
Tre nya kjolar och en backpacker-ryggsäck kom jag hem med idag! Nöjd e jag =)

Ikväll blir det finfina cocktails på Hyde & Seek!

So long!
xoxo

Många cocktails blev det...

Två dagar event! Alltid lika roligt :)

Onsdagens event för Fashion TV var uppbyggt inne i ett av Bangkoks största shoppingcentrum Central World. Tyvärr såg jag inte catwalken från baren men och andra sidan hade jag nog inte hunnit med att se på modevisningen ändå. Men kul var det och Frida och hennes kompis kikade förbi en sväng!

Igår hölls eventet i ett stort tält som var uppbyggt utanför Central World. Det var Grey Goose som låg bakom det och baren vi stod i var uppbyggd i mitten och fungerade även som catwalk då modellerna gick på baren. Riktigt coolt! Dessvärre var det en av modellerna som halkade och va sjukt nära på att bli spetsad av en droppkork... Men jag tror att det gick bra för henne. Antar att det är en modells mardröm att halka på catwalken... stackare.

Många cocktails blev det. Jag hörde en siffra på att vi bara under gårdagens kväll pumpade ut närmare 3000 cocktails på 6 bartenders så det är inte konstigt att man är lite seg idag... haha..

Ikväll skulle jag egentligen på poolparty men latjohumöret har inte nått mig idag så det blir en lugn kväll för mig istället. Kan nog va bra då jag antar att jag inte återhämtat mig riktigt från sjukdagen i tisdags.

Ciao
x

Besök

Har försökt proppa i mig halstabletter, c-vitamin och alvedon för att pigga upp mig lite för ikväll får jag besök!! Mia och Hanna från Kalmar är ute på äventyr och kommer förbi Bangkok och säger hej! Ska bli superkul! Men det blir en lugn kväll så jag orkar med morgondagen :)

xx

Busy woman

Imorn är det jobb på g igen! Denna gång ett event för Fashion TV som kommer hållas vid Central World mitt i Bangkok. Riktigt nice!! På torsdag är det ett annat event men på samma ställe och då i samarbete med Grey Goose.

Nästa vecka kommer jag jobba på roof top-baren Nest där kvällen kommer vara tv-sänd och tydligen skulle en del kändisar medverka :)

Nu är det även spikat med Indien, så dit drar jag med grabbarna den 7 februari!! Sjukt spännande!

Det e mycket nu... ;)
xx

Dålig timing

Nån jävel har smittat mig med elaka baciller så nu ligger jag som en klubbad säl med hals- och huvudvärk i min säng som känns ännu mer obekväm än vad den brukar göra...

Det är högst ovanligt att jag e sjuk men så klart lyckades jag tima in dagen idag. Ikväll hade vi ju planerat 3-rätters på Bed Supperclub och allt! Massa svenskbesök väntas också just idag så klart. Jag får väl proppa i mig nån dundermedicin så jag kan åka dit ändå.

Jäklans.

Partybåt







Hilton pics


En helg i Bangkok

I fredags var vi som tidigare nämnt på studiebesök och självklart var det med min och Fridas favoritklass i Hotel and Lodging Management. Studiebesöket ägde rum på Hilton Millenium här i Bangkok vilket jag verkligen inte klagar på! Bilder kommer senare för uppladdningen vill inte riktigt samarbeta med mig idag.

Vi blev runtvisade bland de flesta avdelningarna och fick kika in några olika rum, dock höll de på att fixa med den kungliga sviten så där fick vi inte gå in...

Självklart blev mitt skämt verklighet och vi fick ännu en gång skåda hur man bäddar en hotellsäng. Snubben som visade hade tydligen 4 års erfarenhet. Starkt jobbat killen. I am impressed...

Det bästa på hela dagen var lunchen! Stor buffé med västerländsk mat!! Jag är nog fortfarande mätt om jag känner efter... Visst är thaimaten god, men nu har jag faktiskt tröttnat en smula och blev alldeles såld när jag fick syn på klyftpotatis!! Och salladsbordet... :)

Efter att mer eller mindre rullat ut från hotellet och hem, slocknade jag i en extrem matkoma och vaknade till liv efter två timmar då Frida ringde in telefon. Jag är ju ganska känd för att inte riktigt ha nån koll på hur lång en powernap ska vara... Om tanken börjar på 20 minuter kan det lätt dra iväg ett par timmar eller 3. Eller 4...

På kvällen blev jag och Frida medbjudna av Paully på en partybåt! En kille fyllde år och hade hyrt en båt som åkte runt på floden i ett par timmar. Mycket trevligt måste jag säga! Framförallt kul att umgås med lite thaifolk som snackar obehindrad engelska!! Det är man ju som känt inte speciellt bortkämd med.

Efter båtturen fortsatte festen på nattklubben Naz där nån känd hiphop DJ spelade. Väldigt trevlig kväll!

Lördagen var en lat sådan och lite halvsega efter fredags bravader chillade vi på kvällen med ett par drinkar på Flow-grabbarnas nyöppnade ställe Hyde & Seek som var riktigt bra!! Ännu inte komplett färdigt med alla möbler och så men inom ett par veckor är det meningen att allt ska vara klart. Helt klart ett grymt ställe som jag rekommenderar starkt!

Kommer bli lite jobb också framöver med Flow. Bland annat ett event här i Bangkok för Fashion TV nästa vecka! Spännande :)

Idag är en sån där dag som man har tänkt hela dagen att man ska släpa sig till gymmet fast man vet att det aldrig kommer hända.

Imorn är det ny vecka och nya tag! Då jäklar!

Hur är det med er där hemma?? Fryser ni ihjäl eller?? Lämna gärna ett litet kommentarspår så jag vet att ni lever! :D

Puss på er!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något...

Har läst om den hemska jordbävningen på Haiti. Det är ofattbart och det går nog inte föreställa sig hur akut situationen egentligen är om man inte befinner sig på plats.

Landet behöver all hjälp som kan fås. Jag skickade iväg ett sms till Läkare utan gränser och bidrog med 50 kronor i hopp om att denna lilla summa kan hjälpa.

SMSa ordet LIV till 72990 så går 50 kronor till Läkare utan gränser om du också vill bidra med en liten hjälpsam slant. Gå in på Aftonbladets länk nedan så finns det fler alternativ.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6436723.ab

Hilton nästa!

Sorry har vart lite dålig på att uppdatera bloggen på senaste... En möjlig orsak kan vara att man även i Thailand skaffar sig ett vardagsliv efter ett tag som går i rutin och så mycket nya spejsade grejer händer faktiskt inte hela tiden... :)

Hur som helst är det snart helg och det gillar vi! Imorn kväll är det privat fest på partybåt på stora floden Chao Praya planerat och det blir nog riktigt nice!

Dagen imorgon kommer tillbringas på Hilton Millenium då vår klass i Hotel and Lodging Management ska på studiebesök! Kanske vi får se in real life hur det går till när man bäddar en säng..! Haha... Närå, nu ska vi inte vara såna...det kommer faktiskt bli kul.

Då skolan inte verkar bry sig så mycket om kunskap, bryr de sig desto mer om utseende! Vi har fått stränga order om hur vi ska se ut på studiebesöket och har fått låna kostymer och håret ska va ordentligt uppsatt, helst hårnät (men jag och Frida fick lite dispans på den biten... tack gode god).

Har kommit igång med flairingen igen! Har verkligen vart riktigt usel med träningsdisciplinen, så nu är det ändring på det!

Ikväll blir det marknad som gäller! Nu jäklar ska det shoppas!

Peace out,
xoxox

Onödigt vetande?

I Hotel and Lodging Management går vi nu igenom kapitel 4 i vår bok. Kapitel 4 handlar om house keeping och det kan ju va bra att känna till städpersonalen och lite hur de jobbar. Fine.
Men.
På dagens lektion visade läraren en film på hur man bäddar en hotellsäng...
För er som inte vet:
  • Ta bort de gamla sängkläderna.
  • Lägg på ett nytt lakan. Släta till det ordentligt och vik in kanterna under madrassen.
  • Tråckla in täcket i påslakanet (detta är den svåraste delen! Därför är det bra om man är två och kan hjälpas åt!)
  • Lägg täcket på sängen och vik in kanterna under madrassen.
  • Trä på örngotten på kuddarna.
  • Lägg kuddarna snyggt på sängen.
  • Klart!
Lycka till och blir det trubbel är det bara och kontakta mig!

Slowmotion day

Jag har nu försökt pyssla lite med bloggen här och har väl kanske inte lyckats till 100 procent men det får duga så länge i alla fall. Nån som vet hur man flyttar inläggsrutan till vänster?? Eller byter färg på rubrikerna i menyn??

Igår var det rejäl utgång så man har inte gjort många knop idag kan jag ju säga... Kvällen började på Nest där jag och Frida mötte upp Marcus som jobbar för EBS i Phuket och hans polare. Även Märta kom dit och senare Johan. En annan tjej som jag mötte upp där var ingen mindre än Sophie som gick i samma klass som mig på barskolan! Det va 2½ år sedan vi sågs så det va grymt roligt!!! Efter Nest bar det av till Route 66 som var riktigt bra igår!!!

Jag, Sophie (längst till vänster) och Sophies kompis


Jag lyckades iaf ta mig ut ur mitt rum idag för att flaira lite. Har haft enormt dålig disciplin på mig själv på den biten så nu jäklar får jag nog ta och catcha upp det igen.

Hoppas allt är bra med er där hemma och att ni inte snöar in!! Har minsann sett bilder på det vita landskapet och jag är rätt nöjd med mina 30 grader här måste jag säga =) Men fint och härligt med en riktigt vinter förståss!!

Puss o kram

Out-of-Order

Håller på att fixa ny layout på bloggen så om det ser konstigt ut vet ni varför. Ska försöka så gott det går med mina professionella dataskills..!
Håll ut!

Djungeläventyr

På vägen hem från Koh Lipe hoppade jag av speedbåten på Koh Tarutao. Ön är en nationalpark och en riktig Robisonö. Tydligen har faktiskt amerikanska versionen av "Expedition Robinson" spelats in på Koh Tarutao!


Det är verkligen inte många turister som har letat sig fram till denna ön. Under min vistelse på ca 4 timmar såg jag högst 20 personer och det inkluderar thailändarna som jobbar där.

Jag visste inte mycket mer än att det var en nationalpark och att det såg väldigt fint ut när jag passerade ön första gången på väg till Koh Lipe. Och det var nog tur att jag inte visste så mycket, i alla fall inte vad gäller djurlivet då jag nu i efterhand googlade fram att Koh Tarutao är en av Thailands ormrikaste platser med bland annat polare som Kungskobran och Pytonormen..!

Lyckligt ovetande hyrde jag en cykel för 100 bath och begav mig ut i djungeln! Snubben som jag hyrde av verkade inte särskilt entusiastisk och kläckte ur sig -"Al you plegnant?" Eeeh Va?! -"Al you plegnant?" Nej?!? -"Thel al many hills, up and down." Hade jag vart gravid hade jag väl inte begett mig ensam ut i djungeln på en cykel i 30 graders värme?!! Hur svårt kan det va att jobba på en cykeluthyrning och tveka med att hyra ut cyklarna??

Hur som helst fick jag mig en cykel tillslut och jag måste erkänna att han visste vad han snackade om när han varnade om de branta backarna...

Svetten rann!

Men hur häftigt som helst!! Jag, en cykel och en djungel.

Efter att ha kämpat mig upp för den värsta backen (som så klart var ännu värre från andra hållet) fick jag se en vy som är värd mycket för att få se.

Absolut tystnad. Men samtidigt så mycket ljud. Fåglarna lät stundvis som ett brandlarm.
Att se apor hoppa bland träden i det vilda hör inte till vanligheterna för mig men jag träffade nog på ett 10-tal apor under min cykelfärd! Kanske inte tidernas bästa kort, men om ni kollar noga ser ni dem i mitten på bilden =)

En liten avfartsstig ledde till en strand. Inte en människa så långt ögat nådde. Den känslan är obeskrivlig.

Tyvärr låg det massa skräp på stranden. Alltifrån gamla skor till plasttdunkar, glasflaskor och fisknät. Enligt strikta skyltar är det strängt förbjudet att skräpa ner. Man förväntar sig inte att hitta en sophög  som ingen verkar bry sig om på en annars fantastisk strand när man ändå betalar en avgift på 200 thb för att få stiga i land på ön.

Min djungelfärd blev inte så lång, men väl en upplevelse. Faktum är att jag blev faktiskt lite skraj och vände när jag såg mer och mer av en lite oroväckande stor dynga på vägen...
Välbehållen men slut i kroppen efter mördarbackarna satte jag mig på vad som verkade vara öns enda restaurang och åt en välförtjänt kokosgryta med kyckling! Sedan lade jag mig på den här gungan och njöt av livet.


xx

Koh Lipe

Då så, nu kommer efterlängtade inlägget från min nyårstripp!

God fortsättning på er!! Hoppas ni alla hade ett grymt nyårsfirande för det hade jag!

En vecka på Koh Lipe är en vecka på en paradisö. Det är nog inte för inte som Koh Lipe kallas "The Maldives of Thailand"...

Ännu har massturismen inte nått Koh Lipe, men jag antar att det tyvärr bara är en tidsfråga. Men än så länge är det ett behagligt lugn över ön. Mycket mer än att sola, bada, unna sig massage, åka longtailbåt, snorkla och dyka finns inte direkt att göra. Vill man verkligen koppla av är det hit man ska åka.

På vägen ut till Koh Lipe körde speedbåten förbi vykortsvyer som den här otroligt vackra ön!

Väl framme mötte jag upp grabbarna Niklas, Mattias, Olle, Anton och Robin!

Dag 2 åkte vi på en båttur som tog oss till underbara små öar och kritvita stränder.




Finns det ingen snö får man göra sig en sandängel istället!

Koh Lipe har tre stränder och den mesta tiden tillbringade på Sunrise Beach som helt klart är den finaste på ön. Dessvärre är det tyvärr rätt så skräpigt på stränderna då det inte är ovanligt att skymta plast, krossat glas och annat som folk bara kastat utan längre eftertanke.



En av restaurangerna på Koh Lipe är den som tillhör Moutain Resort och det är gryyym utsikt där uppifrån!


Att Thailändarna inte är några hejare på engelska har man ju förstått vid det här laget. Även om det i de flesta fall är frustrerande får man sig ibland ett gott skratt också. Spana in framsidan på den här menyn, tummen upp för den här stavningen!

Några fraser som Thailändarna briljerar med och som används flitigt är "same same", "no have" och "can not". Den förstnämnda frasen fick vi bland annat erfarara på restaurangen på Moutain Resort då Olle beställde "Exactly the same as Niklas". Servitrisen/Servitören (man vet aldrig så noga. I detta fall är vi dock rätt säkra på att hon egentligen är en han) tittade fundersamt på Olle som upprepade igen att han ville ha "The same". Servitrisen/Servitören tänkte efter en gång till och utbrast sedan "Ooh!! Same saaaaaame!?!!"
Suck.

Massage är något som verkligen är värt att unna sig här i Thailand. En timmes behandling går på runt hundralappen och efter en lat dag på beachen är det guld att bli lite ompysslad =)

Helt okej utsikt från massagestolen!

Njuuuuuter

Huvudpunkten med resan var ju att fira nyår och det blev ett ordentligt firande! Kvällen började med middag för att sedan fortsätta med fyrverkerier, bira, hårdrock och elddansare på stranden samt trubadurande tillsammans med ett gäng thailändare!

En Mai Tai är ett måste när man är i Thailand =)

Ös på beachen

Det var inte bara nyår, det var full moon också!!


Grabbarna drog från ön ett par dagar tidigare än mig och jag passade då på att utforska ön! Lokalbefolkningen bor inte i lyxvillor direkt. Man är förvånad att de små skjulen håller för väder och vind (om de nu gör det...).


En liten Thaipojke leker med sin radiostyrda bil på stranden


Solnedgång på Koh Lipe


På vägen tillbaka till fastlandet stannade jag till på nationalparken och robinsonön Koh Tarutao. Det får ni läsa om i nästa inlägg =) Nu ska jag sova!

Puss och kram på er!

RSS 2.0