Thai Wake Park

En söndag som denna passar utmärkt till wakeboard åkning!
I Bangkok?!

Jag och Frida hängde med grabbarna på Flow till en wakeboard park en liten bit utanför stan, Thai Wake Park, i hopp om att få glida på vågorna. Men när vi kom dit var det en tävling som pågick så tyvärr blev det inget åkande. Men jäkligt kul ändå! Härlig surf- och tävlingsstämning massa folk och DJ som spelade bra musik! Häftig anläggning också. Istället för att åka efter båt åkte de efter linor som var uppsatta. Cool grej!


Gänget chillar

Spanar in skillsen på åkarna

Vi lekte lite studsmattan istället för att åka på riktigt. Galet kul :)





Blev en schyst söndag trots att vi inte fick åka, men det får bli nästa gång!

Peace out
xx

Bed Supperclub

I torsdags var jag och Frida på en ställe som heter Bed Supperclub. Riktigt häftigt place där man istället för att sitta vid bord, ligger i stora soffor. Det finns även en nattklubbsdel och just den här kvällen spelade DJ'n Benny Benassi som ligger bakom låten "Satisfaction". Innan vi röjde loss på dansgolvet lyxade vi oss med tre-rätters och drack fina cocktails!


Lite otippat gick det runt olika filurer med diverse budskap. Exempelvis var det en dvärg i nyckelpigefärgade getingdräkt (??!) tillsammans med en annan snubbe som gick runt och delade ut barbiedockor som man själv skulle sätta ihop och välja kläder till samt skriva ett litet meddelande till ett barn på ett barnhem skulle få dockan. Lite lustigt för stunden men fin tanke!


Sen kom det in en isbjörn på stället.. (!)


Galet god dessert!


Kan verkligen rekommendera det här stället! Över förväntningarna!


Första advent!

För ett par veckor sedan köpte jag 4 röda ljus som tänkte jag kunde tända på adventsdagarna! Dessvärre hittade jag ingen ljusstake att sätta dem i så jag fick idag använda min fantasi.
En lampkartong...

Den får duga :)

Glad advent på er (eller vad man nu säger...) och GRATTIS PAPPA på födelsedagen!!!!
xoxo

Kinesisk uppladdning inför tisdag

Igår blev jag och Frida bjudna hem på kinesisk middag hos min kinesiska granne Laky och två av hans vänner! Han hade verkligen lagat asgod mat med kycklingsoppa (där lite smått chokerande hela kycklingen låg i grytan...), ris, köttfärs, fisk, pumpa och majs. Han bjöd även på te på kinesiskt vis vilket var en annorlunda, omständig men ändå trevlig process som jag däremot själv aldrig skulle palla. Koka vatten, sila, hälla ut, mer vatten, sila, hälla upp, hälla ut.... osv.. :P serverades i små små minikoppar, jättesöta! Därför man var tvungen att fylla på hela tiden. Men gott var det!
Efter middagen mötte vi även upp Paully drog vi till RCA (där alla stora klubbar ligger) och gick ut på stället Route 66 där vi även var på halloween.

Kul med lite kinesisk feeling och mental förberedelse innan man drar dit! På tisdag drar jag ju som sagt på snabbvisit till Macau i Kina där jag ska jobba som bartender på ett event för Louis Vuitton som har öppnat en ny butik där. Kommer bo på lyxiga och 5-stjärniga hotellet Wynn. Helt okej :)

Ikväll blir det julfest som SWEA håller i. Ska bli jättemysigt med lite julstämning! Tycker ändå de pyntar mer än vad jag trodde här i Bangkok, i alla fall på köpcentrena. Där är det julgransbelysning och även en och annan julgran! Jag kan ju inte direkt säga att jag klagar på vädret här men det hör ju faktiskt lite till vintern och julen att man ska klä på sig massa stora tjocka kläder och sätta sig framför brasan och dricka te! Hade vart mys!

Fasen vad jag saknar er därhemma!!! Mys nu ordentligt i vintermörkret!! Massa filtar och massa te!
Nu blir det flairträning!

Kärlek

Safari pics

Här kommer lite bilder från helgen!

Safari World


Action show

Delfinshow

Delfinpuss!

Matdags för tigrarna!! "Dangerous area, keep your windows and doors closed..." jo tack!


Syns lite dåligt på bilden men det här är en monsterkrokodil!!! hur stor som helst!!


Sen var det ju inflyttningsfest hos Joel på kvällen! Astrevligt!





Utsikten var rätt schyst..!


Man lär nog inte bli uttråkad här i BKK i alla fall! :)


Graduation

På fredag är vi lediga för det kommer vara någon slags graduation på skolan för de som gick ut i typ våras (?!) Så nu har de pyntat rejält på campusområdet med blommor, tyger och flaggor! (de har alltså lagt den lilla muren, satt dit blommorna och cyklarna bara för detta event... Sjukt impad att de pallar fixa! Städerskorna skrubbar för hand den stora trappen till ingången som sedan också pyntas med mängder av blommor!

Fint blev det!

Så här ligger det till...

Jag träffade ett par astrevliga svenska grabbar på inflyttningsfesten förra lördagen som har ett eventföretag som anordnar event på stora tillställningar runt om i Asien för exempelvis Ferrari, Mercedes Benz, diverse modevisningar etc.

De tyckte det var himla bra att jag var bartender och erbjöd mig att jobba på event för dem lite då och då.

Jag kommer nu redan på tisdag dra iväg på ett event i Asiens Las Vegas, Macau i Kina över en dag och skaka lite cocktails på ett casino. Nästa stopp blir Calcutta i Indien där det är ett privat födelsedagsevent för, vem Ben uttryckte sig var "någon über stenrik indi stekare och de som organiserar kalaset är grymt stora i hela Indien".

Företaget heter Flow och på länken nedan kan ni få en liten inblick i vad jag antar att jag kommer pyssla med.

http://www.youtube.com/watch?v=z_wbq_vo7B4&feature=related

Peace out,
xx

Extraknäck

Extrajobb är alltid bra när man pluggar. Vissa är telefonförsäljare, vissa sitter i kassan på ica, vissa delar ut reklam och alla jobb är ju bra på sitt sätt!

Det kan hända att man blir erbjuden jobb ibland.
Exempelvis bartenderjobb för en kväll.

Har man tur får man åka på nåt häftigt event i Calcutta i Indien och Macau i Kina.

I am a lucky one :)



Skönhetssömn

Jag kan inte säga att jag blivit bortskämd med en mjuk och skön säng här i Thailand. Varje natt har jag typ vaknat sjuttielva gånger för att jag har ont i hela kroppen, att kroppsdelar har somnat eller att jag är så stel så jag knappt kan röra mig...
Nu har det blivit ändring på det! Jag köpte mig helt enkelt en mjuk madrass och så gott som jag sov i natt var den bästa på länge :)

zzzzzzz.......

Safari-tema

Att safari var temat i lördags gick inte undgå!

Jag, Frida och Paully åkte till Safari World på dagen som är en stor djurpark här i Bangkok! Safarin började dock redan på vägen dit då vi fick syn på den där varanen som jag skrev i ett tidigare inlägg!

När vi kom till parken började vi med en safari-tur i Paullys bil och kikade på zebrorna, girafferna, lejonen och tigrarna och alla andra djur som man kan hitta på savannen! Coolt faktiskt! Sen gick vi in på området och hann nog under dagen med nästan alla djurshowerna..! Delfinshow, sjölejonshow, elefantshow, orangutangshow och stuntshow... Hade flyt under delfinshowen då jag blev utplockad i publiken och fick gå upp på scenen och bli pussad av en av delfinerna! Härlig känsla :)


Fler bilder kommer! Min kamera var på vift i helgen (nu återfunnen igen!) så jag hade den inte med mig. Kommer lägga upp Fridas bilder senare. Denna härliga bilden har Paully tagit.

På kvällen var jag och Frida bjudna till en inflyttningsfest i downtown hos en kille som heter Joel! Han spelar i samma fotbollslag som Johan som vi träffade ute för ett par veckor sen. Jäkligt trevligt folk på festen så det var en riktigt kul kväll! Lägenheten var sjukt nice också! Takvåning med stor terass med utsikt över skyskraporna! Häftigt! För att safari-temat skulle hålla i sig bar jag denna kväll en leopardfärgad klänning! Urtjusigt :)

Igår skulle det blivit wakeboard-åkning (för det kan man tydligen åka här i Bangkok... säg nåt man inte kan göra här...) men vi va lite för slitna för att surfa på vågorna... får bli en annan gång! :)

Mission den här veckan är att klippa mig! Galet slitet nu... En ny frisyr! Ja tack!

Kramar på er

Jul-feeling

Jag fick faktiskt lite längtan till jul idag och har därför lyssnat på jullåtar hela dan! Någon vidare julkänsla kommer det nog inte bli här nere men jag får försöka så gott det går :) Några julgranar och lite julgransbelysning har de pyntat lite med på de större shoppingcentrumen men annars firas ju inte jul här. Dock ska vi på lite julfirande på lördag som organisationen SWEA anordnar!
Det blir mys!


Krokodiler i Bangkok?!

När jag och Frida skulle åka till Safari World igår höll jag på att tappa hakan när vi åkte längs floden utanför oss där vi bor. Ur vattnet kravlade vad jag var helt säker på en krokodil!!! Men efter en stund insåg vi att det nog inte var en krokodil utan en varan!! Shit, galet stora e dem! Skitskraj kommer jag va nu när jag ska gå till skolan! Kommer bli typ uppkäkad! Jag trodde bara de monstrena bodde i djungeln..! Men tydligen i Bangkok också...

Aaaaaaaaaah!

Söderkänsla

Södertrippen var ett välbehövligt avbrott från storstadslivet. Flyget gick ner till Phuket där vi spenderade de första två nätterna hos säsongaren Youssef och hans polare. Det känns bra att ha vart i Phuket för nu förstår jag varför folk har sagt att jag inte ska åka hit. Ville ändå skapa mig en egen uppfattning liksom. Det är för mycket turister, för mycket försäljare, för mycket fest, för höga priser... lite för mycket av allting förutom att det faktikst är för lite av... Thailand.

Och andra sidan var vi bara i Patong och jag antar att det är där det är värst så det finns säkert bättre ställen på Phuket.

Patong Beach


Men vi hade kul ändå och jag var och hälsade på i Europeiska Bartenderskolans lokaler! Blev en nostalgikänsla och det kändes som det var igår jag pluggade in receptet till Black Russian, fast det nu var två och ett halvt år sedan...




På kvällen blev det fest på ett nyöppnat ställe som heter White Room där Youssef jobbar och vi gick även till en annan bar där Thailands näst bästa flairtender jobbar! Kul att se!!


Flairtenders *2

Frida och Youssef


På lördagen drog vi vidare till Phi Phi-öarna och det gjorde även lärarna på EBS!

Huvudlärare Patrik

Assisterande lärare Robinzon och Mathias


Innan båten anlände till Phi Phi Don tog vi en tur runt Phi Phi Leh och snorklade vid Maya Bay :)



Vackert


En riktigt häftig känsla var när jag helt själv snorklade iväg och klev upp på den här stranden! I ögonblicket såg jag inte heller till någon båt och jag hörde bara vågorna skvalpa upp på beachen. Helt ensam på en öde ö. En riktig Robinson-känlsa!


En brunch i solen. Helt okej :)



En långtailbåt i skymningen



Det är nog inte sista gången jag åker till Phi Phi-öarna :)

xoxo




Fortsättning följer...

Helgen var superhärlig nere på Phi Phi-öarna! Verkligen värt ett besök!! Jag håller på att fixa med bilderna och sånt så ett mer detaljerat inlägg kommer inom kort!

Tydligen har Kalmarposten nyligen gjort en intervju med mig (utan att jag visste om det..?! hmm..) så en liten artikel finns att läsa i senaste numret! Ni som inte bor i Kalmar kan läsa den online på länken nedan! (s.34)

http://storage.vibra.se/tidningar/091112/

Puss och Kram

Nya favoriter: USA och Belgien

Två personer som är värda att nämna är USA och Belgien. Vi kallar dem så eftersom vi inte riktigt vet vad de heter egentligen... Och nu har det gått lite för lång tid för att man ska kunna med att fråga...

Hur som helst är dessa två otroligt faschinerande.

Vi vet att Belgien är 38 år (efter en chock när han sa det... hade gissat på högst 30), USA är än så länge okänd. Skulle tippa på att han nog kan va ungefär nåt liknande.

De har båda bott här i Thailand i 3 år och jobbat/jobbar som engelskalärare. Nu har de fått för sig att börja plugga istället och började nu första året på turismprogrammet. Hade jag inte vetat hur de såg ut, bara hört de på band eller nåt, skulle min åldersgissning för de båda vara ca 12 år. Detta av anledning till att de är ovanligt.. dumma i huvudet... (får man säga så?!). Okej, korkade kanske låter bättre.

Men de gör allt de kan för att verka smarta. USA är värst. Efter varje mening läraren säger räcker han upp handen och börjar meningen: "So you mean that..." Och så drar han en sammanfattning av vad läraren just sa som han tycker låter bra. Fast han fattar egentligen inte. Belgien är nog snäppet smartare och brukar fylla i vad USA egentligen menar.

Belgien bor tyvärr där vi bor. Här om dagen satt jag vid datorerna nere i receptionen och ser i ögonvrån att någon står i dörröppningen med öppna armar och världens största leende på läpparna. Jag tittar upp och ser att det är Belgien som utbrister glatt "HELLOOO!" Jag ler och hejar tillbaka och låtsas vara trevlig. Sen går han och sätter sig vid datorn bredvid mig nynnandes på "Rudolf med röda mulen".

Vilka stjärnor det finns i denna värld... Man slutar aldrig förvånas....


Krasslig

Känns som om nån har klubbat mig i huvudet. Ingen höjdare att va sjuk i denna värmen... Det får bli film-tittande resten av dagen. Hoppas jag e piggare imorn. Typiskt nu när vi signat upp oss på ett asnice gym! Egentligen alldeles för dyrt men det får va värt det :) Lägger ju ändå inte så mycket pengar på annat menar jag...

På torsdag drar jag och Frida ner till Phuket och vidare till Phi Phi på fredag. Längtar järnet! Kommer bli underbart!!!
Det lär nog bli STEK på bland annat den här beachen :)


Peace out
xx

Får det lov att vara en skorpion?

Niklas och hans polare mellanlandade i Bangkok i tisdags för att sedan dra vidare till surfvågorna på Bali! Jag och Frida åkte och mötte upp gänget på Khao San Road.

Restaurangmiddag på thailändskt vis med västerländskt stuk. Galet gott med pasta och krämig svampsås efter att ha levt på ris och kyckling i två veckor..! Frida lyxade sig med grekisk sallad.

Sen drog vi till ett annat ställe som låg uppe på ett tak. Där satt thailands skönaste lirare och sjöng klassiska covers. Han ägde på guran men dessvärre sög han på sångtexterna så han får nog öva på dem tills nästa gång.. haha... Riktigt schyst place!

Många tänker Khao San Road när de tänker på Bangkok. För mig och Frida var det rätt skönt att komma dit eftersom thaifolket kan snacka hyfsad engelska och vi smälter in lite bättre... Är man ute efter solbrillor, smycken, strandkläder samt testa käka larver, gräshoppor och skorpioner är detta the place to be. Jag diggar det (kanske inte insekterna...). Men man märkte ganska snabbt att detta inte är en gata man vill stanna särskilt länge på. Man får inte vara ifred många sekunder. Jag, Frida och Niklas satt på en liten pub och drack öl, och jag tappade räkningen efter den 10e thailändaren som kom och skulle sälja sina j*vla trägrodor. Fast i turistfällan. Jag måste säga att det är otroligt skönt där vi bor att ingen kommer och tjatar på en att man ska köpa nåt. De tittar på oss, ler mot oss och lämnar oss ifred.

Här har vi en klockren skylt! Turistthailand i ett nötskal... Jag gillar den starkt och jag diggar även thaisnubbens fotopose...

Det är kul att ha vart på Khao San Road, den berömda backpackergatan, och jag vill absolut åka dit igen och kommer säkerligen göra det också. Det är en gata man inte bör missa. Men åker man till Bangkok utan att vistats utanför Khao San Road, då har man inte vart i Bangkok...


Frustrerande!

Jag har precis avslutat en lektion e-business. En lektion om gatt i sloooow mooootion. Lararen visar typ tre klick pa datorn, vi ska gora likadant. Och folk hanger inte med, fast han visat sju ganger hur man ska gora..!! Galet frustrerande! Ar de andra studenterna verkligen sa dumma som de utger sig for att vara??!!

Nu ska jag i alla fall ta helg! Frida och jag ska spendera tva timmar pa ett spa och sen blir det till att ladda infor morgondagens galna upptag pa en nojespark har i Bangkok!!! Whooohooooo!!

Puss och kraaaam!

Varför jag??

Hur ofta blir man stucken av en geting när man ligger blixtstilla och solar????

Det är ju bara mig det händer...

Resultat: svullen röd lilltå :(

RSS 2.0